Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle, aramıza hoşgeldin Sn. Ozi'nin Bahçesi. Umarım Özgür'ün, koridorlarında "özgürce" koşabileceği bir evi de tez zamanda bahçenizin içine kondurur, yaşamın tadına varırsınız.
Arkadaşlar, benim canım hayli sıkkın. Brokrasinin geç işlediğini biliyordum da, bu kadarını da beklemiyordum. Arazimi tarla statüsünden, arsaya çevirmem tam 3,5 ay sürdü. Nasıl oldu demeyin, ben de anlayamadım. Yok eksik imza, yok yanlış madde, yok kayıp dosya derken, geçen Cuma yeni tapularımı aldım. Ve akabinde röparlı krokiye başvurdum. Dün akşam vakti elime geçti bu belge, bakmadan dosyaya koymuştum.
Bugün belediyeye imar izni için gidecektim ki, bir de neyi farkedeyim? Evi yapacağım değil de, bahçe olarak kullanacağım parselin krokisi çıkarılmış. Bütün günüm, yüzüm düşük olarak geçti. Akşama doğru harita mühendisimle görüşebildim ve hatasını kabul etti Allahtan. Yarın bir aksilik çıkmazsa, diğer parsel için tekrar işlem başlatacak.
Bir arkadaşıma bir an evvel ev inşaasına başlamak istediğimi söylediğimde, kendisinin her işinin rast gittiğini, ama buna rağmen kazmayı toprağa vurmanın dört ay sürdüğünü söylemişti. Ben de aynı süreyi gördüm bile şimdiden.
Selamlar...
|