Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 19-12-2006, 13:31   #67
turunç
Ağaç Dostu

turunç's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2006
Merhaba;

Bende de bir tane Phalaneopsis orkide var. Konuyu sürekli takip ediyorum. Gerçekten Sayın Preacox verdiği bilgilerle bize sahipsiz olmadığımız hissini aşılıyor. Size gerçekten çok teşekkür ederim kendi namıma.

Bugün bir tanıdığımızın evinde bir orkide gördüm. Phalaneopsis idi. Sadece 2 iri yaprağı vardı. Sayın Preacox' un deyimiyle tıkız bir toprakta idi. Toprağına baktım ıslak ötesiydi. Çünkü saksısı bir cam vazo gibi bir şeyin içine yerleştirilmiş ve saksısının sadece 1-2 parmak kadar bölümü suyun dışında kalacak şekilde suya oturtulmuştu. Hal böyleyken şahsen ölmesi beklenir. Ama bizim inat kızımız tüm bu olumsuzluğa rağmen yeni kökler veriyor. Üstelik 1 adet iri ve güzel bir çiçek sapını da vermiş, halinden memnun görünüyordu. Şimdi bu durumda benim kafam karıştı. O suyun içinde, loş sayılacak kadar az ışık alan bir odada nasıl olupta çiçek açmış. 2-3 yaşında olduğunu söylediler. Bir başka saksıda bir de yavru vardı. O da aynı şekilde suyun içine oturtulmuş ve saksısı yarya kadar suyun içinde kalmış haldeydi. İnanamadım. Benim ki 1 yıl olacak hala çiçek açamadı. Bununla birlikte yaprak çıkarmadı, yeni kök vermedi. öylece duruyor. Onunki suyun içinde yaşamayı başarmış bir de çiçek açıyor..

turunç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön