Kızım 3 aylık oldu. Ona ev yapımı yoğurt yedirmek için ön hazırlıklara başlayayım dedim. Burada yazılanları okuduktan sonra. 3 deneme yaptım ama sulu bir yoğurdum oldu her seferinde. Nerede hata yaptığımı öğrenebilmek için ayrıntısı ile yazacağım. (Umarım marka yazmanın bir mahsuru yoktur) Sek in günlük sütünden aldım. Bu sütü bir taşım kaynattıktan sonra altını kıstım 2-3 dk sonra tekrar bir taşım kaynatıp. yoğurt yapacağım kaba boşalttım. Bu kap cam ve plastik kapaklı. Havlu ve yün kazaklardan oluşan yuvasına ağzı açık koydum. Daha sonra parmak testini yaptım ve yaklaşık yarım saat önce dolaptan çıkardığım yoğurdu (tikveşli) ezip içine kattım. Kabın ağzını sıkıca kapatıp sardım. 5 saat bekletip daha sonra kabın ağzını açmadan buzdolabına koydum. Yaklaşık 12 saat sonra dolapta baktığımda ayran kıvamında bir ürünüm vardı. Ben nerde yanlış yaptım...
|