View Single Post
Eski 28-03-2010, 23:14   #717
Yesiladim
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-09-2009
Sayin Indomie
Kompost yapimi ile ilgili calismalariniz ve basarilariniz icin sizi ve arkadaslarin tumunu tebrik ediyorum. Her evin bahcesinde ya da balkonununda tum organik atiklarimizin kompost yapildigi gunlerin en kisa surede gelmesini diliyorum.
Sezon itabari ile cimler kisa araliklarla bicilecegi ve kompostun temel malzemelerinden olacagi icin partide kullanimi ile ilgili iki kucuk onerim olacak..
1. Bicilen cimleri komposta ilave etmeden bir iki gun serip bekletmek, boylece nem oranini biraz dusurmek (birbirine yapismasi da engellenmis oluyor)
2. Bilye buyuklugunde kagittan kucuk topcuklar yaparak komposta ilave edeceginiz cimleri iyice harmanlamak. Mumkunse islem gormemis kagittan – kese kagidi gibi, bulamadigimda siyah beyaz gazete kullaniyorum.. Boylece cimlerin birbirine yapismasi ve havasiz kalmasini onlemis oluruz,. (Genelde cocuklar icin topcuklari hazirlamak eglenceli oluyor hem de ailenin ortak projesi haline geliyor)
Eminim ki yakinda mis gibi toprak kokusunu kompostunuzdan almaya baslayacaksiniz.. Calismalarinizda basarilar dilerim.
Saygilarimla
Ozlem

Yesiladim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön