Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dede34
Sayın Envor sizden böyle bir yanıt almaktan mutlu oldum.Tavsiyenize teşekkür ederim.Aynı yönde malzeme teminimi yaptım.Domates tohumu aldım.Çimlendirme işlemi aklımı karıştırdı.Sayın Kudret hocamın bir yazısında çimlenme sırasında güneş ışığının zararlı olacağından söz etmişti.Bir başka üye yoğun güneş tavsiye ediyor.(yine de hocamı dinlicem de yinede karıştım.
|
Domates tohumunu ektikten sonra karanlık ve sıcak&nemli bir yerde bekletmek, (23C & % 90 nem: 24 saat) tohumlar şiştikten sonra(çatladıktan sonra) iyi güneş alan bir yerde çıkmalarını beklemek gerekiyor. Tohumlar çıkmadan hemen bol ışıklı bir ortama çıkarmamız lazım. İyi güneş alan yerde çıkmasını beklemizdeki gaye; çıkan fidelerin iyi ışık alması, ışığı aramak için gereksiz yere uzamaması, sağa ve ya sola yatmaması açısından önemli. Tabiri caiz olmazsa, pişkin fide elde etmiş oluruz

Fide viollerini sularken her viol gözünü eşit miktarda sularsak, fidelerimizin çıkışıda eşit olur, dengesiz sularsak, fidelerde dalgalı büyümeye başlar. Her tohumu aynı derinlikde ekmemizde bu konuda çok önemli.