View Single Post
Eski 28-03-2010, 10:00   #19
warrior
Ağaçsever

warrior's Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2009
Öncelikle ışıkların söndürülmesiyle küresel ısınmanın önlenebileceğini düşünmüyorum. Belli başlı sömürgen sanayi devletleri var bilinen. Bunlar hem dünyayı kirletirler hem de faturayı başkalarına ödettirirler. Eğer tüketim alışkanlıklarımızı değiştirebilirsek bu iyi bir eylem olur işte.

Geçenlerde belediyenin bastığı dergide görmüştüm. Diyor ki, kanoladan yapma biyoyakıtlı olacakmış bizim otobüsler. Yine bir alışveriş var ama biz hep tüketen...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
İnsan eliyle ısınmanın hızlanmasına inanmak tıpkı ormanların kesilmesi ile karbon çevriminin azalmasına inanmak gibi bir şey. Bir hektar orman 1 birim karbondioksit çevirirlerken, bir hektar lahana,karnabahar(karnı ama yine de karna olsun), ıspanak, yosun, marul gibi bitkiler 5 birim temizliyorlar. Tabi ki teknoloji ve artan nüfusla birlikte insanlığın olumsuz katkısı vardır ama bu çok düşük oranda dır.
Dünyanın gerçek akciğeri sebzeler mi oluyor o halde?

Ormanları kesince karbon çevrimi nasıl azalmıyor, onu anlamadım? Karbon nerede depolanıyor o zaman? Fotosentezi kim yapacak?

Orman dediğiniz yer sadece ağaçlar topluluğu da değil ama. Ormanı keserseniz tüm ekosistemi bozarsınız. Kestiğiniz yerde yaşayan bir çok canlı türü yok olur. En başta susuzluk baş gösterir, toprak erozyona uğrar, sel baskını olur, fırtına olur, iklim normalleri değişir, tarım ve hayvancılık olumsuz etkilenir, çevre sağlığı bozulur ve daha aklıma gelmeyen şeyler olabilir... Dolayısıyla ormanı kesince doğanın dengesini bozmuş yani ne kadar çevrim varsa hepsini tepe taklak etmiş olursunuz.

warrior Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön