View Single Post
Eski 27-03-2010, 20:22   #32
hidayetcaliskan
Ağaçsever

hidayetcaliskan's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2008
Çok mu dokunaklı yazmışım acep kimse bişey yazmamış Neyse bir kıssa anlatıyım. Peygamber Efendimiz (s.a.s) arkadaşlarıyla bir yerden geçerken bir köpek leşine rastlarlar. Çok kötü kokmaktadır. Haliyle görüntüsü de pek hoş değildir. Fakat Allah'ın yarattığı her şeyde bir güzellik arayan Rahmet Peygamberi, arkadaşlarına buyururlar ki "Bakın bakın ne kadar da güzel dişleri var öyle değil mi"... İşte böyle sevgili arkadaşlar, merhamet bütün mahlukata gösterildiği zaman anlam kazanır aksi halde değerini yitirir. Bunun için mümkünse fareleri, köstebekleri ve bilimum sevmediğimiz canlıları kolayına kaçıp öldürmek yerine, aslında bizim onların yuvalarını işgal ettiğimizi ve her sevmediğimiz şeyden kurtulmanın mümkün olmadığını düşünerek ya kendi haline bırakmalı ya uzaklaştırmaya çalışılmalıdır. Hiç biri olmuyorsa ille de öldürmek zorundaysak onun bile hafifini, en az acı çekerek öldürenini, insana yakışır olanını seçmeliyiz. Hele hele yakmaktan ve bir yere yapıştırarak ölümü bekletmekten (fareden kaçar gibi ) kaçmalıyız Bize diyorsun da sen yapıyormusun diyecek olanınız varsa sırf bunun için söylüyorum yoksa maksadım övünmek falan değil ben kuru yaprakları yakarken arasında gördüğüm yeşil otları bile ateşten almaya gayret ederim. Evde bulduğum börtü böceği örümceği bir kağıda alır öldürmeden dışarı atarım. İnanın hiç zor değil. Sanırım fazla uzun oldu. Özür dilerim

Düzenleyen hidayetcaliskan : 27-03-2010 saat 20:23 Neden: eksik kelime
hidayetcaliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön