View Single Post
Eski 27-03-2010, 11:52   #463
AHMET DANIŞ
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-05-2008
Kiraz ve şeftali fidanlarıma (2008 Aralık da diktim) 2009 Kasım ayı sonlarında bir kaç fidan hariç fidan başı 3 kg CHARİZMA PLUS marka leonardit kullandım. Ayrıca gene fidan başı 4-5 kg'da linyit kömür tozu kullandım. Mart ayı başlarında bahar bakımı için yaptığım çalışmalarda leonarditin ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Önceki zamanlarda çok sert olan ve fidanı sıkan toprak şimdi çok yumşak, tabir yerinde ise kül gibi olmuş. Merakımdan leonardit kullandığım ve kullanmadığım bir kaç fidanı söktüm ve kök yapısına baktım. Leonardit kullanmadığım fidanların kökü ile leonardit kullandığım fidanların kökleri arasında 2 hatta 3 kat fark olduğunu gördüm. Ayrıca kök bölgesi nem durumlarının da çok farklı olduğunu gördüm. Fidanlara bir miktar güvercin gübresi ve Gübretaş Firması tarafından üretilen 13-24-12-10 (so3)+1 (zn) + 1 (fe) fenni gübre uygulaması yaptım. Sonucu tüm samimiyetimle sizlerle paylaşacağım. Bir fidanla bir insanı aynı değerde görebilecek kadar da ağaç / bitki sevgim var.
Bahçe işimin yanında aynı zamanda Konya merkez Meram ilçesinde fenni gübre ve leonardit satışı yapmaktayız. İlgilenen arkadaşlara yardımcı olmak bizim için bir görevdir. İlgilenen arkadaşlarla özel görüşma yapabilirim.

AHMET DANIŞ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön