View Single Post
Eski 27-03-2010, 11:17   #708
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Arkadaşım ggirgin'e ikaz gerekçem.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin Mesajı Göster
Bu sabah kompostu kontrol ettiğimde içindeki ısının iyice düştüğünü gördüm. Kompost kabı içinde çökme olduğu için hacmin yetersiz hale geldiğini düşündüm.İşlemin yarım kalacağını düşünerek kompostu boşaltım ve 180litre yeşil, 180 litre kahverengi karıştırarak tekrar doldurdum.
Ben ve benim gibi kompost konusunda hiç tecrübesi olmayanlar için bir prosedür oluşturmak faydalı olacak diye düşünüyorum. Bu başlık altında prosedürden daha çok detaylarla ilgili yazışmalar olmakta. Bu detaylarında mutlaka gerekli olduğunu biliyorum fakat tecrübesi olmayanların süreci nasıl kontrol edecekleri konusundaki bilgiler bölük pörçük. Bunları toparlayıp bir prosedür oluşturarak benim gibi acemilerin yararlanmasına açmalıyız.
Yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşım biz kompost uygulayıcıları olarak sizleri yerinde ikaz etmemiz zaten gerekir düşüncesiyle sizlere yardımcı olmak zorunluğumuz var, yani bilenin bilmeyene borcu vardır düşüncesinden haraketle sizleri hatalı oluşumlardan kurtararak uygulamalarınızı desteklemek le paylaşımlara olan samimiyetimizide yerine getirmiş olacağız.

Arkadaşım kompost oluşum süreci tamamlanmadan komposta yeni malzemelerin ilaveleri kompost içindeki malzemelerin oluşumlarında faklılıklar yaratacağından kompost tamamalama süreci sekteye uğruyarak homojen bir kompost eldesini etkiliyerek, sonuçta bazı malzemelerin olgunlaşması sağlandığı halde bazılarının da olugunlaşmadığı görülecektir.

Kompostunuz tamamlanana kadar bu durumlar içinde hareket etme mecburiyeti vardır, elimizde birikmiş atıklarımız varsa onlar için ayrı bir kapta bu işi başlatmamız gerekene kadar biriktirmek durumundayız, çalışmaların kolay gelsin.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön