View Single Post
Eski 27-03-2010, 10:48   #6
N.Hel
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bence sizinkiler ekinezya değil papatya

Ekinezyalar sercan1969 fotoğrafladığı gibidir. Çiçek renginin dışında yaprak şekline de bakarsanız farklı olduğunu görürsünüz.
Öncelikle, yaklaşık dört yıl önce satınaldığım tokum paketinin üzerinde yazan "ekinezya " olduğu için bu adı kullandığımı söyleyeyim. Uzmanı olmadığım ve ispat edecek bilgiye sahip olmadığım için bu konuda bir iddiada bulunamam. Eğer bunların ekinezya olmadığını kesin olarak söyleyecek biri var ise derhal galerideki resim bilgilerini düzeltmem gerekir ki yanlış bilgi paylaşmayalım.

Çiçeklerin renginden dolayı ben de şüpheye düşmüş ve forumda "bu bitki nedir?" başlığında sormuştum. Bir arkadaş ekinezya olmadığını düşünürken başka bir arkadaş ta ekinezya olduğunu kendisinde de olduğunu söylemişti. Webde ekinezyanın White Coneflower, white swan adında beyaz bir türü olduğuna dair baya bir bilgi var. Bitkinin yaprak şekli ve genel görünümü açısından da ben bir farklılık göremiyorum açıkçası.

Dediğim gibi kesin bir şey söyleyebilecek olan varsa memnun olurum. Benim için ekinezya ya da papatya olmasının bir önemi yok, isminden ziyade bahçeye kattığı hoşluk önemli ama galeriye eklediğim resimlerin bilgilerini düzeltmek gerekir ki yanlış bilgi paylaşmayalım.

N.Hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön