View Single Post
Eski 26-03-2010, 14:36   #404
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hbayraktar Mesajı Göster
Bu arada bir şey daha danışmak isterim, alkali beslenmeye çalıştığım için elma sirkesi'nin ph düşürücü ve alkali özelliklerini biliyorum, bende bir ph metre yok, acaba bu karışıma elma sirkesi eklersek ph düşürücü etkisi olur mu, nitekim kimyasal atıkların bir kısmından korunabilmek adına yıkama sularımıza ekliyoruz elma sirkesini. Koyulmalıysa hangi aşamada koyulmalı, tüm işlemler bitip tüketileceği zaman mı? yoksa en başta mı? yorumu olanları okumak isterim.

Sevgiler.
Sn. Hbayraktar, bir yanlış anlama olmasın, elma sirkesinin alkalik olması mümkün değildir. Evet ph seviyesini düşürür. Zaten ph seviyesini düşürdüğü için alkali değildir. Asidiktir.

Ayrıca enzimin kendisinin ph seviyesi ortamdaki laktik asitten dolayı zaten oldukça düşüktür. Benim evde yaptığım enzimlerde ph seviyesi hiç 3,5 üzerine çıkmadı. Bu yüzden dışarıdan asit eklemenize gerek yok.


Düzenleyen acemi_caylak : 26-03-2010 saat 19:55
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön