İlk defa burada açıklıyorum:
Dereleri ve gölleri kirleten Peyniraltı Sularından Biyoetanol ve hayvan yemi üretiyorum. Bu teknolojiyi ülkemize kazandıracak kompakt cihazları üretebiliyorum. Buradan Türkiye'deki peynir üreticilerine ve Çevre Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlükleri'ne seslenmek istiyorum: Biyolojik arıtma tesisi yaptırmayın ve bunu önermeyin. Hem paranızı boşa harcamış olursunuz hem de biyolojik arıtma tesisine sürekli masraf etmeniz gerekir. Evet, peyniraltı sularından biyoetanol üretiyorum. biyoetanolü satarak her gün 600 ABD Doları kazanabilirsiniz! (Türkiye'deki biyoetanol fiyatı: ~1 ABD Doları/litre) Örneğin günde 22 metreküp peyniraltı suyu çıkan bir peynir üretimhanesinde günde 600 litre biyoetanol üretebiliriz. (Bunu cihazı 16 saat çalıştırarak ve ek ekipman ilavesiyle 1200 litreye çıkartabilir!) İşletme maliyeti: ~0,10 ABD Doları/litre. İlk Yatırım maliyeti: 250.000 ABD Doları (Yaklaşık bir buçuk yıl içinde geri ödeniyor!). İster arabanıza koyun, ister rakınıza! Bu tesisi kurdurmak isteyen peynir üreticileri ya da yatırımcılar doğrudan benimle temasa geçebilirler.
kayalci@hotmail.com