View Single Post
Eski 26-03-2010, 12:49   #740
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Meyvelitepe ve Sn. Dogasever, bu kompostta sizlerinde emeği var.

Sn. Meyvelitepe, sizin bu konudaki deneylerinizi yabana atmamak lazım. Bu kompostun yapımında, sizin sadece gübre (kahverengi malzeme yerine) ve yeşil malzeme kullanmanızdan ve malzemeleri kat kat yapmak yerine karıştırarak yapmanızdan esinlendim.

Sn. Dogasever sizin "biraz hava alması gerekir aksi halde yeşil küfler oluşuyor" dediğiniz gün, ben kardeşimi hemen o akşam bağa göndererek naylon örtünün dört tarafından birer hava boşluğu açmasını sağladım. Hava boşluklarını yığının dört tarafına ikişer adet briket koyarak yaptık. Her yanda iki briketin arasına naylonu sıkıştırdık. Briketin delik olmayan tarafını da biz deldik. Böylelikle yığın briketin kocaman deliklerinden havalanmış oldu. Aşağıdaki briketi kulladık. Arkadaşlar bunu her yerde kolaylıla bulabilir. Ayrıca sizin dediğiniz gibi tuğla da kullanabilirler.

Name:  briket2.jpg
Views: 3153
Size:  7.3 KB


Alıntı:
Otları değerlendir - Kendi gübreni kendin yap kampanyası
Bu kampanya kesinlikle tutacaktır. İnanır mısınız bizim bağ yandaki bağlara fark atmaya başladı ve bir kaç kişi bağın içerisindeki bu yığının ne olduğunu merak edip bakmaya gelmişler.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön