View Single Post
Eski 26-03-2010, 10:46   #737
acemi_caylak
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-11-2009
659 nolu masajda söz ettiğim kompostumuz 22 Mart tarihinde alt üst edildi. (Maalesef ben orada bulunamadım, bu işi kardeşim yaptı. Fotograflar elime bugün ulaştığı için bugün yazıyorum.) Resimlerden ve telefondan aldığım bilgilere göre işlem doğru gidiyor gözüküyor. Kompost içerisindeki yeşil otlar tamamen kahverengileşmiş ve parçalanmış. Ayrıca kullanılan koyun gübresi yanmış değildi ama yanmış gübreden hiç bir farkı kalmamış. Ayrıca kardeşimin anlattığına göre elinize aldığınızda un gibi dağılıyormuş.

Açıkçası havaların soğuk gitmesinden korkmuştum. Bir kaç gece sıcaklık 0 derecenin altına (-3°C civarı) düştü. Ama EM sayesinde olacak kompost çok güzel gözüküyor.

Kompostun üzeri yeniden kapatıldı ve 10-15 gün sonra yeniden açılacak ve elenecek. Daha sonra EMA ile birlikte ağaçlara uygulanacak.

Resimde de görüldüğü üzere bağın bu tarafında toprak çok kötü. Kireç oranı %91,59. EM' nin içindeki yararlı mikroorganizmaların, bu topraklara hayat vereceği günler çok uzak değil diye düşünüyorum.

Name:  g-@r-diy@-n-0001.jpg
Views: 3014
Size:  71.5 KB

Siyah naylon poşetlere henüz dokunulmadı. Onları bir süre daha bekledikten sonra açmayı düşünüyoruz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön