Konu: Karga
View Single Post
Eski 24-03-2010, 09:57   #4
omer.tuncer
Ağaç Dostu

omer.tuncer's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
Acaba bir karga kadar olamamakmı? yoksa 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' anlayışımı? Türkiye sınırlarında yaşayan çok büyük bir kesim. (Balık hafızalı) rahmetli Aziz Nesinin söylediği gibi yaşıyor. Köşeyi dönme ve birgün sıra bana gelecek bende malı götüreceğim anlayışı hakim.

İlk öğretimlerin 8 yıla çıkarılıp başarısız öğrencinin velisinin oluruyla bir üst sınıfa geçirilmesi. Öğretmenlerinin söz hakkı bile olmaması. ve 8 yıl sonunda. çalışmayan, tembel, kaytaran, yalancı, ve üstelik ona verilen haklara şükreden değil. ukala ve saygısız yetişmesine yardımcı olan MEB nın ve Talim Terbiye Kurumunun mu?

Daha çok şey var bu konuda yanlız bildiğim kadarı ile ala karga kendine yuva bile yapmaz. Yumurtalarını başkalarına çıkartırır. Eğer kuş beyinli olmasa o meşe palamutlarının yerini bulur ve hepsini yer. Ama doğada ekme görevi nerde ise tüm kuşlara verilmiştir. Bakın kara tavuk zeytini çekirdeği ile yutup kakası ile kaplayarak çıkarmasa. Dogada kendi kendine yetişen birtek zeytin ağacı olmazdı.

Arılar tozlaşma yapmasa çiçeklerin büyükbir çoğunluğu meyvaya dönemiyor. Ama çiçeklerde olmasa arılar aç kalırdı.

Tamam ala karga gibi değil insanca ve de onurlu insan gibi yaşarsak. Ala karga gibi yaşamak hiçte onurlu bir yaşam değil.

İşin özü dogaya ve insana nerde ise sıfır faydası olan bir hayvana benzetilmek ya da benzemeye çalışmak benim onurumu zedeliyor.

omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön