Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin
Kompost denememin 5.günü. Bugün kabı tamamen boşaltıp karıştırdıktan sonra tekrar doldurdum. İlk gün malzemenin rengi saman ve talaşdan dolayı beyaza yakın sarı iken bugün kahverengi rengine dönüştüğünü gördüm.
|
Arkadaşım ggirgin; Sizin bu işi başarıcağınızı yürekten inanıyordum, çünkü sizin paylaşımlarınızda samimi ve ciddiyet gözleniyordu, azminizlede bu işi laikiye başarıp hem atıkların bertarafını sağlamış hemde bu atıklardan bitkileriniz için iyi bir toprak düzenleyici sağlamış oluyorsunuz.
Bu kompostunuzun içeriğine katacağınız mineral kompoze gübrelerlede kompostunuzun içeriği zengin bir bitki besini ve gübre özelliği kazanacaktır, sakın endişeniz olmasın mineral gübreler katarak toprak yapıma kimyasal bulaştıracağım endişesine kapılmayın, çünkü oluşturmuş olduğun kompost yapısındaki mikrooranizmalar sizin katmış olduğunuz kimyasal gübreleri işleyerek çözeceklerdir, toprakta ve bitkilerinize hiçbir kalıntı bırakmasıdan kuşkuya kapılmayınız.
Bu çalışmalarla sonuçta iyi bir organik gübrede sağlamış olacasınız, çalışmalarınızın takipçisi ve destekleyicisi olduğumu bilmenizi isterim, bahçe ve toprak çalışmalarınızda başarılar dilerken sağlık ve esenlikler içinde olasınız.