Tüm dünyanın insanları, Küre'selleşin! :)
Gönlünüzden geçenleri yazdığınızı görüyorum. Düşüncelerinize de saygı duyuyorum ancak ben de güzelliklerin insanların tümünden sonsuza dek saklanması, paylaşılmamasını 'olması gereken' olarak göremiyorum.
İnsanların birçok yanlış, zarar verici davranışı vardır ancak herkesi, sonsuza dek güzelliklerden uzak tutulma ile cezalandırmayı hakedecek kadar kötü değildirler diye düşünüyorum.
Siz, turistleri düşünerek, turist ve gezginleri aynı kefeye koymuşsunuz ama turist ve gezgin farklıdır. Amaçları, davranışları, yöntemleri çok ayrıdır. Ancak gezginler çevreye turistler gibi zarar vermezler, en azından bunun için büyük gayret gösterirler.
Bazı insanların kendilerini diğerlerinden üstün varsayıp, onları kendi doğruları doğrultusunda sınırlamalarını doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum. Kimsenin kimse üstünde böyle bir hak ve üstünlüğü olmadığını düşünürüm.
Tabii ki bunlar benim kişisel düşüncelerim, farklı düşünenlerin, düşüncelerini savunup paylaşmasını da 'körlerle sağırlar, birbirini ağırlar' tarzı yaklaşımdan üstün tutmak herkes için daha doğru olsa gerek.
Sözlerimin asıl muhatabı mutlak yasakçı düşünce biçimidir. Yoksa ne siz beni tanırsınız, ne ben sizi!
Hoşçakalın. Gönlünüzce kalın.
gece
tüm insanların dünyanın en güzel yer ve yörelerini gezip görmelerini isteyen forum kişisi
|