View Single Post
Eski 19-03-2010, 23:49   #5
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin Mesajı Göster
Arkadaşlar merhabalar

Sayın Meyvelitepe'nin bloğunda gördüğüm sebze adaları ile ilgili bir deneme yaptım. Uygun yere 2 adet 1X2metre ölçülerinde ağaç kasa yapıp içini uygun materyalle doldurdum. Bir başka sitede gördüğüm gibi plastik boru ve nylon örtü kullanarak üstünü kapattım. İçine ulaşabilmek için orta kısımlarına açılır kapanır bir perde oluşturdum. Kış boyunca kıvırcık ve taze soğanlarımı yetiştirdim. Kar altında bahçeden ürün toplamak çok güzel oluyor
Sn.ggirgin,

Yaptığınız uygulama hem çok hoş, hem de sebze adaları tekniğine önemli bir katkı. Standart buyutlardaki sebze adaları için kolayca sökülüp takılabilir bir üst örtü, adaların kullanımına muhteşem bir esneklik kazandırır. Kolayca birinden söküp diğerine takılabilir, ya da havalar ısındığında sökülür, sonbaharda havalar soğuduğunda tekrar kolayca takılabilir.

Hatta, şöyle de olabilir. Yazın iskeleti sökmek yerine sadece şeffaf örtü sökülür. İskelet, yaz sezonunda bitkileri bağlayıp destek yapmak için kullanılabilir. Bu maksatla gerekirse iskeletin boyunu kolayca yükseltmek için modüler bir tasarım da düşünülebilir.

Standart ebatlarda birden fazla ada olması durumunda, borulardan yaptığınız iskelet de standart olursa, bu standart iskelete elbise gibi giydirilecek şeffaf örtüler de önceden hazırlanır, zamanı gelince beş dakikada palto giyer gibi giydirip sabitlenir, böylece uzun uzun uğraşmaya da gerek kalmaz. Çok beğendim. Her durumda çok iyi ve pratik bir uygulama. Tebrikler.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön