Ahmet Bey, niyet ettiyseniz, gönlünüze göre düzenlersiniz, şimdiden kolay gelsin.
Ben de ilk fotoğrafı beğendim ve ilk gördüğümde evin duvar diplerinde ortancalar hayal ettim. O kısmın gölge-güneş durumuna göre duvar diplerine çiçek dikebilirsiniz. Gölgeyse ortanca veya camgüzeli, güneşliyse çeşit çok, başta sardunya, begonya ilk aklıma gelenler. Diğer yamaç tarafa da, yokuştan aşağı sarkacak şekilde yerörtücü dikilebilir aralarda da grup grup sevdiğiniz çiçek ve çalılar.
Bahçenizden bol miktarda taş çıkıyor, bunları istediğiniz yere çember şeklinde yığıp, ortasına çiçek dikebilirsiniz, bahçeniz büyük hepsini kazmaktansa belki başta böyle başlayabilirsiniz. Düz ve geniş yüzeyli taşlar da gördüm, bunları kısmen toprağa gömerek, çok yürünen yerlerde adım taşı olarak kullanabilirsiniz, çamurdan kurtulmak için çakıl sermek ya da çok daha ucuzu mıcır sermek işe yarıyor.
Evin kapısına yürüdüğünüz tarafta tüm alanı çiçeklendirmek, çimlendirmek zor olabilir. Temizledikten sonra yürüdüğünüz yolun kenarlarına taşlardan sıra sıra çemberler yaparsanız (saksı görevi görür) içine dikeceğiniz çiçekler eve gireni-çıkanı mutlu eder.
En kolay, her komşuda bulunan, bütün yaz açan sardunyalardan bol bol edinirseniz, her güneş alan yere koyabilirsiniz, özellikle cam kenarlarına.
Hepsi birden olmaz, yavaş yavaş ama en önemlisi bir yerden başlamak, şimdiden kolay gelsin, bol fotoğraf bekliyoruz.
|