Kirpiler hakkında hiçbir şey bilmiyormuşum, ne güzel bir yazı. Böcekle değil, bitkiyle beslendiğini sanıyordum
"
Kirpilerin sümüklü böcek yediklerini duyanlar bu hayvanları bazen bahçelerine hapsetmeye çalışırlar ve bu nedenle devamlı sümüklüböcek yiyen kirpiler bu canlıdan almış oldukları larvaları büyüterek ve en sonunda akciğer kurtlarının istilası nedeniyle kısa sürede ölürler." notu üzücü ama beni asıl üzen 10 sene kadar önce bir kirpinin ölümüne sebep olmam. Bulduğumuz sevimli bir kirpiyi oğlum için eve getirmiştik, bir geceliğine kalıp ertesi gün salınacaktı. Gece koli içinde, balkona koyduk, kolinin üzerine de çıkmaması için ağırlık. Ertesi sabah kirpiyi bulamadık. Gündüz bu kadar sakin, hareketsiz gördüğümüz kirpi, gece nasıl canlanıyormuş o zaman anladım. Kocaman koliden tırmanmış, üzerindeki ağırlığa rağmen çıkmış ve 7. kattan aşağı düşmüş. Yerinden alıp, ölümüne sebep olduğum için inanılmaz vicdan azabı duydum. Kirpileri çok severim ama artık her "kirpi" kelimesinde içim "cız" eder.