Yeşil bir çam kozalağı ile yoğurt mayalama
size bir yoğurt mayalama şekli anlatayım belki ilk etapta size ters gelebilir...ama bizim buralarda eskiler önceden yoğurt mayası bulamayınca öyle mayalıyorlarmış...
açmamış, yeşil bir çam kozalağı alıyorsunuz ve bunu 10-15 gün yoğurt suyunda bekletiyorsunuz amaç kozalağın acısını almak. daha sonra bunu tekrar temiz bir yoğurt suyuna koyuyorsunuz ve yoğurt mayalayacağınız zaman süte küçük parmağınızı batırıyorsunuz ve elini hemen yakar yakmaz kıvamda iken yoğurt suyundan kozalağı alıp sütün içine atıyorsunuz...ve üzerini örtüyorsunuz...
4 saat sonra yoğurdu açıp dolaba koyuyorsunuz ve ertesi gün afiyetlice yiyorcunuz...ben şahsen ilk etapta inanmadım tutacağına ve denedim...ve hazır yoğurtlar bile yanında sıfır kalıyor...
sonra yoğurdu açtığınızda tekrar kozalağı alıyor ve yoğurt suyuna koyuyorsunuz maksat ikinci sefer tekrar kullanmak....deneyenlere afiyet olsun....
|