View Single Post
Eski 18-03-2010, 00:39   #132
harami
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi simmenu Mesajı Göster

Konuya uzak olmama rağmen ufak bir araştırmadan sonra bu ağaçların 5 veya 8 sene sonra büyüdüğünü 1m3 -3 m3 arasında bir çapa ulaştığında bu ağaçları kim satın alacak ? ve kaça alacak ? bu sorulara şu anda kimse net bir cevap veremiyor ..kendi yetiştirdiğiniz ağaçları yıllar sonra kendiniz değerlendiremeyeceksiniz bu işe ticari olarak bakmayın derim..

Ben yine eski projem olan "Saanen keçisi" yetiştiriciliğine devam ..hiç olmazsa orda kendi peynirimi kendim tüketebileceğim..

Herkese selamlar
Sayın Aynur EKER ; yukarıdaki soru ve benzerleri bi kaç kez sorulmuş ama 2 yıldır forumda kimseden net bi cevap alınamamış. Bu durum da insanlar için bir belirsizlik ve güvensizlik oluşturuyor. İnsanlar birsürü yatırım yapıp 7-8 yıl bekliyecekleri bir ürünü, sonunda yaklaşık ta olsa kaç liradan satacaklarını bilmeden bu işe girmek istemiyorlar. Ben de şahsen bu endişeyi taşıyorum Siz pavlonya fidan ihracatını da yapan bir firma olarak şu soruları cevaplayabilirseniz herkes için açıklayıcı olur:
1- Kerestesi yurtiçinde kullanılmaya başlandı mı ? başlandıysa hangi sektörlerde ?
2- Yurtiçi pazarda m3 ü ne kadara alıcı bulabiliyor ?
3- Kereste olarak yurtdışına ihraç ediliyor mu ? bunu yapan firma var mı ? ve fiyat nedir ?
4- Güncel kereste fiyatları hakkında bilginiz varsa onları da belirtirseniz iyi olur.(Kavak ,çam, meşe ,göknar...)
5- Anlaşmalı dikim yaptıran yani fidan verip tomruğunu da satın alan firma var mı ?

harami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön