Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus
Bizim bekçi bu yöntemi uyguluyormuş,kümeslerimiz farklı yerlerde bugün gördüm onlar bir sandığı ters çevirip tavuk ayağa bile kalkamıyor halde yem ve suyunu yanına koymuşlar.21 gün sonrada civciv aldıklarını belirtti.Gine sonucu burdan yazarım.
|
Sayın Delimus;
Benim kuluçka sandığı önerim sadece gurk tavuk rahat bir ortamda bulunması, Zararlılara ( Kedi, Köpek, Sansar v.s.) karşı güvende olması için.Ayrıca çıkan civcivler kuluçka sandığı gibi korunaklı bir ortamda belirli boya kadar büyütülürlerse zaiyat oranıda en aza çekilmiş olur.Dediğim gibi aksi takdirde her koşulda gurk tavuk yumurtaya yatırılabilir.
Sizin bekçinizin yaptığınıda hiç haz etmedim işin doğrusu... Sonuçta tavuk gurk dahi olsa hergün mutlaka bahçeye salınmalı gezip,eşelenmesi sağlanmalıdır.Burada bu bilgileri paylaşmaktaki amacımız, Kanatlı sever değerli arkadaşlarımızın tecrübelerinden faydalanıp hayvanlarımızı en doğru ve verimli şekilde yetiştirmeye çalışmamızdır.Paylaşımınızdan dolayı teşekkür ediyor gelişmeleri aktarmanızı bekliyoruz. Saygılar.