View Single Post
Eski 17-03-2010, 23:49   #681
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ggirgin Mesajı Göster
Sayın Alparslan
Eski bir varilin merkezinden bir boru geçirip bir şase üzerinde varili döner hale getirdim. Malzemenin havalanması ve karışabilmesi içinde varilin iç kısmına 2 boru daha monte ettim. Birde kapak yaptım. Bir kol yardımıyla kolayca döndürebiliyordum. Başka işlerlede uğraştığım için geçen sene kompost yapmaya fazla konsantre olamadım. 4 **** 5 denemem oldu. Sadece bir keresinde ısınma başladı fakat kısa sürdü. Yani Türkçesi beceremedim. Problemin ne olduğunuda kavrayamadım. Büyük ihtimalle C/N oranını ayarlayamadım. Yeni kasa için C/N oranını Yeşil adım sitesindeki hesaplama tablosunu kullanarak ayrlıyorum. Yeni kasayı doldurduktan sonra varili tekrar deneyeceğim. Sonuçlarını buradan bildiririm.
saygılarımla
Sn Girgin
Cok dondurmekte fayda getirmeyebilir. Kompostta aktinomisetler onemlidir. Bunlar hifler (kucuk iplikcikler de diyebilirsiniz) halinde buyurler. Bu hiflerin fazla rahatsiz edilmemesi gerekir. O yuzden hareketli sistemlerden cok duragan sistemler daha iyidir diyebiliriz. Eger sistem sizin ki gibi hareketli ise cok hizli ve ani hareketlerle yigini fazla rahatsiz etmeyiniz. Cok hafifce ceviriniz. Cok az hava girmesi bile yeterlidir. Kolay gelsin.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön