Bauhaus da vardı tohumu, Eminönü'nde bulabileceğinizi sanmıyorum. Ayrıca internetten alırım derseniz Zengarden de satıyor.
Aslında havalar artık ısınır, direkt yetiştireceğiniz yere de ekebilirsiniz diye düşünüyorum ancak ben ilk denememde bunu yapmıştım ( İlk mesajlarda var sanırım), çiçeğini görememiştim. Bence bir kaçını içeriye bir kaçını bahçeye ekin. Ben tek tohumu tek sakıya ekmiştim ama bitki cılız gibi göründü bir daha ekersem bir saksıya 3 tohum ekerim diye düşündüm. Dipten 3 kök gelince bitki daha güzel görünür gibi geliyor. Bu sene Çan Sarmaşığı ekmeyeceğim, sizleri takipteyim.
Tohum çimlenmesi bazen çok uzun sürerken bazen şaşırtıyor ve çok çabuk çimleniyor. İlk başlarda büyümesi çok hızlı ancak çiçek açması yaz sonunda oldu. İlk çiçek tomurcukları gördükten sonra açması çok uzun zaman almıştı, çiçeği çok güzel, renkten renge giriyor ancak ömrü çok kısa. Ama sonbaharda çok bol tomurcuklanıp çiçeklenmişti. İlk donda tamamen bozuldu. Bu sene şansa en soğuk geceyi yaşadık, -1, -3 olsaydı kurtarırdı sanıyorum.