Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avanos
Bende bu arada linyit kömür tozuna ulaştım. Romorkü 100 tl havalar düzelsin bir romork alacağım.Zararı olacağını sanmıyorum faydası olmasada 
|
Arkadaşım bu başlıkta bir çok arkadaşımla, yaşadığımız polemiklere rağmen senin samimi düşünce ve daranışlardaki samimiyetini onlarda rastlıyamamıştım, arkadaşım sen en güzelini yaparak kendi imkanlarını aşan bir davranışla topraklarına olan özeni yerine getirmiş oldunuz.
Şunu iyi bilmelisinizki bilimsel otaritelerde dahi kalitesis linyitlerde humik asit ve fulvik asit oranlarını toprağa yarayışlı düzenlerde olduklarını irdeliyorlar, sözümü yineliyerek şunu da belirtmeden geçemiyeceğim, bu başlıkta tartıştığımız arkadaşlarla leonardit'in kalite konusunu tartışmalarımızda, piyasanızda gayri ciddi faaliyetle leonardit üretimi sağlayan firmalar bu alanda istimar yaratarak linyit kömürü tozunu leonardit diye pazarlıyorlar.
Sizin gösterdiğiniz bu davranış, gerçekten kayda değer gördüğümden, bu başlıkta tartışan arkadaşlarada bir örnek teşkil edecek davranış olarak takdirlerimi sunarım, siz hiç ikileme düşmeden kalitelimi, kalitesimi firma arayışına girmeden topraklarınıza bu minerali kazandırmş oldunuz, bence bu büyük bir ileri görüşlü olmayı gerektiren bir davranış, sizi tekrar topraklar adına kutluyorum.
Bu mineralin fazlasının hiçbir şekilde zararı yoktur, hümik asitler, diğer asitlerin gibi organik madde üzerinde menfi tesirler yaratmazlar, bunların görevleri topraktaki organik maddeyi bitkilerin alacağı forma indirgerler, toprakların bereketinin artması dileğimle bu seneki ürün hasalıtın yüzünü güldürsün, sevgiyle kal.