Kaktüs ve sukulentler derken işyerimde bulunan yılbaşı çiçeklerini unutmamam gerekir. Daha önce bende olan ve gövde kısmı odunsulaşan yılbaşı çiçeğinin genç sürgünlerini alarak bir kısmını hemen, bir kısmını köklendirdikten sonra difenbahya saksısına ektim. Halen köklenmeyi bekleyen birkaç sürgün daha var.
Böylece difenbahya saksısı bir anlamda yılbaşı çiçeği ormanına dönüştü. Köklenenlerden yeni sürgün verenlerde var. Hepsi birden yeni sürgün verip gelişmeye başlarsa saksının yüzeyini tamamen kapatırlar. Birde köklenmeyi bekleyenler köklenince buraya alınınca hiç boş yer kalmaz.
Neden buraya aldım. Yılbaşı çiçeği başlığında bu çelikleri dağıtmak istediğimi belirtmiştim ancak birkaç kişi dışında istekli çıkmadı. Bende bunun üzerine, genç sürgünleri atmaya kıyamadım ve köklendirip, difenbahya saksısına ektim. Şu anda da gelişimlerini biraz tamamlamalarını bekliyorum. Sonrasında yine isteyen olursa bu kez köklü olarak gönderebilirim.
Sayın asya-'nın göndermiş olduğu ve köklendirdiğim yılbaşı çiçeği. Gelişim ve görünümleri gayet güzel. Şimdilik yerine alışıp, kök gelişimlerini tamamlamaya çalışıyor. Yakın bir zamanda yeni sürgünleri ile merhaba der sanırım.
Mersin'e gittiğimde ablamdan aldığım yılbaşı çeliklerinden saksıya aldıklarım. Bunların dışında köklendirip difenbahya saksısına diktiğim çeliklerde var. İlk alındıklarında üzerlerinde tomurcuklarda vardı. İri olan birkaçı geldikten sonra açtı ancak küçük olanlar doğal olarak döküldü.