Sayın Vildan Sönmez'in sayfasını bir süre önce ziyaret etmiş ve bazı kaktüs ve sukulentlerini çok beğendiğimi belirtmiştim. Kendileri de beğendiğim kaktüslerden bir bölümünden çelik aldığı zaman gönderebileceğini belirtmişti. Yaklaşık 10 gün kadar önce kaktüs ve sukulentler elime geçti. Ancak kargodan kaynaklanan, anlaşılmaz bir şekilde işyerinde (ki kargo ücreti sayın Vildan Sönmez tarafından karşılanmış olmasına ve özenli paketlemesine, "ücreti ödeyen çıkmadı" deme durumları olmamasına karşın) benden başka kimseye teslim etmeme konusundaki tutumları nedeniyle birkaç çelik hariç kurtulabilen olmadı.
Önce fotoğraflayamadıklarımdan Autum Joy biraz kötü idi. Suya koydum. Alt kısımdan kök oluşumu başlamıştı ancak üst kısım biraz solgun olunca ikiye böldüm. Üst kısmı çürüdü, alt kısım halen canlı, bir süre sonra belki yanlardan sürgün verir.
Kedi tırnağı olduğunu düşündüğüm sukulent kurtulmadı. Sempervivum köklü idi ancak toprağa ektikten sonraki süreçte yaprakları buruştu ve çürüdü. Tilki kuyruğu olarak bildiğim sukulent direnmekte. Kurtulacağına emin değilim.
Dayanacağını hiç ummadığım köklü bir sukulent ve bir kaktüs çeliği dışında sayın Vildan Sönmez'in gönderdiklerinden birşey kalmadı gibi.
Sukulent bu. Birkaç kök vardı geldiğinde. Köklerden birisi çürümüştü ama diğerleri sağlamdı. Şu anda bir yaprağı sanırım yol koşulları veya ekim hatası nedeniyle kurudu. Diğer yapraklar oldukça iyi durumda.
Kaktüs çeliği. İki tane idi. Ayrı olarak dikmiştim köklenmelerini beklemek üzere. Ancak eşimin apartman günü sonrasında bir çeliğin yok olduğunu (!) gördüm. Saksısı duruyor. Çeliğin bulunması gereken yer boş olarak kalmış. Sanırım buharlaştı!