View Single Post
Eski 15-03-2010, 21:09   #312
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran Mesajı Göster
Sn. Meyvelitepe ,
Öncelikle belirteyim ki hiçbir ilaç veya gübre firmasıyla resmi veya gayri resmi hiçbir bağım yok , işin ticaretini de yapmıyorum. Kaolininde kuvarsında kaynağı toprak değilmidir. Kaolin topraktan izole edilirken bir çok az da olsa ppm seviyesinde karışmış olamaz mı ? Sabah kahvaltısında süte kaolin karıştırmaktan bahsediyorsunuz , kaolinde kuvars da zehirli değildir , bu nedenle aşırı dozda alınmadıktan sonra sindirim sistemine zarar vermezler. Ama her iki madde örtücü özelliğe sahip olup , özellikle kuvars akciğerlerdeki bronşların üzerini kapatarak zarar verir. Alaycı bir şekilde sabah kahvaltısıyla olan ifadenizde aynı şeyi Supracide ile denemeyin diyorsunuz. Biraz bile okuması olan işin içerisinde olan herkes bilir ki Supracide Çok Zehirli sınıfına giren bir insektisittir. Ancak son çare olarak kullanılan bir tarım ilacıdır. Bu nedenle alaycı ve saldırgan bu ifadeniz için üzüldüğümü belirtmek isterim. Daha önce de belirttiğim gibi niyetim , Sn. acemi çaylak arkadaşımıza belki yardımım olur düşüncesiyle yazmıştım mesajımı . Peki ben size şunu sorayım , sabah kahvaltınızda sütünün içerisine Delgin WG. de koyup içebilirmisiniz. Selamlarımla . .
Yazdıklarımı saldırganlık veya alaycılık olarak algıladınız ise özür dilerim, amacım öyle bir şey değildir. Herhangi bir ilaç firmasıyla bağınız olduğu gibi bir şey de aklımın ucundan geçmedi. Yazdığınız, hangi ziraat görevlisine sorsanız gözü kapalı söyleyeceği türden bir şeydi zaten.

Özellikle "doğal yollarla mücadele"nin konuşulduğu başlıkta zehir tavsiyesi şok etkisi yapmadı desem yalan olur. Üstüne üstlük, bir yandan zehir tavsiye edip diğer yandan doğal yolları zehirlerle kıyaslayarak doğal yolların sakıncalı olabileceğini söylemeniz, deyim yerindeyse "müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzedi"

Yazdığınızı "zeytin" başlığında yazsaydınız kendi adıma dönüp bakmazdım bile.

Evet, kaolin de topraktan çıkıyor kuvars da. Bu konuda başka bir şey yazmıyayım daha iyi.

Sabahları süte delfin karıştırıp içmek tercih edeceğim bir diyet olmamakla birlikte, evet içebilirim. Hatta EM ile karıştırıp da içebilirim. EM'deki 82 bakteriye bir tane daha ilave edilmiş olur. Ama kuvars içmem

Sn.syıldıran, bu başlıkta bir preperat zehirli ise asla son çare değildir. Hiç bir şekilde "çare" sınıfına girmez. Sanırım dalgınlığınıza gelen bu oldu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön