View Single Post
Eski 15-03-2010, 20:38   #310
syıldıran
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Açıkçası kaolinin sera örtülemesinde kullanıldığını duymadım. Bunun için birileri içinde ne olduğu belli olmayan beyaz bir toz satıyor. Hatta meyvelere atılabilir diye de gayri-resmi pazarlama da yapıyor.

Kaolin yerine mikronize klinoptilolit bu sezon bir kaç ağaçta deneyip kaolin ile karşılaştırmasını yapacağız.

Kaolin ile kuvars arasında herhangi bir bağlantı mevcut değildir. Kaolinin özgül ağırlığı çok düşüktür (yanlış hatırlamıyorsam 0,65 gr/cm3), kimyasal yapısı aliminyum silikat olan bu doğal maden, yenebilir madenler içindedir. Zaten de pek çok yiyecek katkılarında, ilaçlarda ve diş macunlarında kullanılmaktadır. Sabahları içtiğim süte bir tatlı kaşığı kaolin tozu karıştırıp içebilirim fakat siz aynını sakın kuvars veya supracide ile denemeyin
Sn. Meyvelitepe ,
Öncelikle belirteyim ki hiçbir ilaç veya gübre firmasıyla resmi veya gayri resmi hiçbir bağım yok , işin ticaretini de yapmıyorum. Kaolininde kuvarsında kaynağı toprak değilmidir. Kaolin topraktan izole edilirken bir çok az da olsa ppm seviyesinde karışmış olamaz mı ? Sabah kahvaltısında süte kaolin karıştırmaktan bahsediyorsunuz , kaolinde kuvars da zehirli değildir , bu nedenle aşırı dozda alınmadıktan sonra sindirim sistemine zarar vermezler. Ama her iki madde örtücü özelliğe sahip olup , özellikle kuvars akciğerlerdeki bronşların üzerini kapatarak zarar verir. Alaycı bir şekilde sabah kahvaltısıyla olan ifadenizde aynı şeyi Supracide ile denemeyin diyorsunuz. Biraz bile okuması olan işin içerisinde olan herkes bilir ki Supracide Çok Zehirli sınıfına giren bir insektisittir. Ancak son çare olarak kullanılan bir tarım ilacıdır. Bu nedenle alaycı ve saldırgan bu ifadeniz için üzüldüğümü belirtmek isterim. Daha önce de belirttiğim gibi niyetim , Sn. acemi çaylak arkadaşımıza belki yardımım olur düşüncesiyle yazmıştım mesajımı . Peki ben size şunu sorayım , sabah kahvaltınızda sütünün içerisine Delgin WG. de koyup içebilirmisiniz. Selamlarımla . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön