View Single Post
Eski 15-03-2010, 14:47   #1070
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Dün, sebze ve meyve tohumlarını ektim. Sarı, siyah, kırmızı sırık çeri domates, Sarı dolmalık biber görünümündeki domates , Çin Karpuzu, Kore Kavunu, değişik bir kaç Salatalık tohumlarını ektim şimdilik. Bir iki güne kadar da Pembe Domates tohumlarını ekeceğim. Biberler çimlenmek için daha sıcak ortam istediklerinden ya ekip cam önüne yerleştireceğim saksılarını, ya da biraz daha havanın ısınmasını bekleyeceğim. Bu arada onlar fide olana kadar sebze bahçesinin bellenmesi, gübrelenmesi, hazırlanması gerek. Çileklerin altına bu sene saman sermek istiyorum. Enginarların yerlerini değiştirmek istiyorum. Bir iki güne kadar Roka, Tere, Dereotu, Maydanoz, Kıvırcık türlerinin tohumlarını ekmek istiyorum. Yapılacak çok iş var.

Her tür için ayrı ayrı koliler hazırladım. Saymadım ama toplam 100 den fazla saksı hazırlamışımdır.
Name:  007.JPG
Views: 1138
Size:  59.0 KB

Bu sene Bakla ekemedim ama geçen yıldan söktüklerimden dökülen olsa gerek 3 kök bakla çıkmış kendiliğinden. Şu anda çiçekteler. Şimdi tohumunu alıp eksem geç mi kalmış olurum?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön