View Single Post
Eski 14-03-2010, 23:53   #14
Arnavut
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A.Şahin Mesajı Göster
Sn. Arnavut; aslında konu kaz ama en yakın başlık olarak burda devam ediyoruz. Kuluçkaya yatanlar kaz. Pekin ördeğim şu an yok ama bi dönem beslemiştim dediğiniz gibi hiç yatan olmadı bende de. Ancak safkan olmayan melezlerinin cok yattığını gördüm tabi ona da pekin ördeği diyemeyiz
Evet benimde şaşırdığım o konu oldu zaten Pekin ördeğinin yumurtasını kendisi haricinde herşeyin altında çıkarmak mümkün neredeyse. Pekin ördeğide kültür formlu bir canlı oldu denilebilir.Yumurtlamaya programlanmış diğer cinsler gibi..Ördeklerde kuluçka konusunda "Yeşilbaş" diye tabir ettiğimiz yaban ördeğini tek geçerim.Bir gün ansızın peşinde 10-15 civcivle gelebilir hiç belli olmaz (Tecrübeyle sabittir).
Kaz konusuda apayrı bir konu tabii ki sanırım bu konudada bir başlık açmalı paylaşımda bulunmalıyız.Eminim istifade edecek kimseler olacaktır.

Birde kaz besliyomusunuz sizde? Aslında bir başlık açıp beslediğimiz evcilleri belirtebiliriz burada (Ticari sınıfı için tabii ki)?
Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön