View Single Post
Eski 13-03-2010, 02:13   #78
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Trakya da çingene tavuğu ya da kır düdüklüsü da denir. Yakmadan ya da çiğ bırakmadan pişirmek için tavuğun terbiyesi yapıldıktan sonra altta ki tencereye tavuk başına bir su bardağı su dökülmeli, kalın tahta ya da kütüklerle pişirmek yerine, çalı çırpı tercih edilmelidir. Pişirme sırasında tekenekenin altı mutlaka toprağa 2-3 cm geçmeli ve yakılan çalı çırpı tek seferde konmamalıdır. Ateşin miktarını hiç düşürmeden, teneke boyunu fazla geçmeyecek büyüklükte kırılmış çalı çırpı sürekli takviye edilerek kış ayların da 70-90 dk, baharda 60 dk yaz aylarında ise 45-60 dk arası pişirilmelidir. Tenekenin el yakmayacak kadar soğuması beklenmeli ve ondan sonra tavuk çıkarılmalıdır. Aynı yöntem ile kuzu budu ve oğlak da pişirilebilir. Pişirme süresi ve konacak su miktarı arttırılmak kaydıyla.


Düzenleyen balbay : 13-03-2010 saat 20:32
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön