Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut
Sayın Berktuna;
Kümesinizin büyüklüğü kanatlı yetiştirmek için gayet olumlu görünüyor.Resimleri yükleyebildiğiniz zaman tabii ki kğmes ve tavuk cinsleriniz hakkında yorumda bulunabiliriz.Kümesin alt zeminine talaş koymanızı ben temizlik açısından önerdim.Izgara da yapabilirsiniz mümkündür fakat temzilik esnasında çıkarıp tekrar yerine yerleştirmek zemin + ızgara temizliği yapmak zor olabilir.Talaş yaptığınız takdirde talaşı süpürerek yenisini sermeniz daha pratik olacaktır.Ondan ziyade talaş hayvanlarınızın altını kuru tutacak dışkıdan kaynaklanan pis havayı ve ıslanmayı büyük ölçüde elemine edecektir.Kış aylarındaki yararı ise tavuklarınızın direk toprak veya betona basmayarak daha sıcak bir ortamda yaşamalarını sağlayacaktır.Büyük çiftliklerde benim gözlemlediğim yere kalınlığı 5-10 cm. aralığında serilen talaş olmuştur.Anladığım kadarıyla meraklı bir yetiştiricisiniz bende buna istinaden size söz vermemekle birlikte ara ara Burhaniye, Savaştepe, Bandirma taraflarına gelmekteyim.Belki birgün bir çayınızı içer size birkaç cins süs tavuğu civciv veya yarkası getirebilirim  Çorbada bizimde tuzumuz olmuş olur...
Saygılar.
|
sayın Arnavut,
İnanın çok mutlu ve memnun oluruz eşim ve ben..güre ye geldiğinizde kavurmacılar köyü sarıkız şenliğinin yapıldığı gelin çamının olduğu yer derseniz..antik bir köy burası..taş evdir evimiz.Başımızın üstünde yeriniz vardır.ızgarayı dışkısını gübrede kullanayım diye düşünüyordum.Talaş dökersem gübresini kullanamam.diye düşünüyorum..