View Single Post
Eski 12-03-2010, 23:40   #3
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Dediğiniz üzere ikinci el ilanlara bakıyorum. Fazla yok ama bakınmaya , araştırmaya devam... inanır mısınız 1 haftadır bilgisayarda tavuklarla ilgili bilgilere bakmaktan öyle olmuşum ki gece rüyamda bile tavukları görüyorum... hemde güzel iyi cinsleri ve bir sürü tavuğu bir arada... Birde bıldırcın üretmek için alanlara bakın dediniz yalnız ben tavuk üreteceğim. İkisi farklı değil mi?
Sayın Berktuna;

İnanın çok var haddinden çok hemde.Bu kanatlı sevgisi ve yetiştirme arzusu bir hastalık gibi bence ama güzel bir hastalık Gecenin kör karanlığında kalkar bazen kümese gider ya da makinadaki yumurtaların durumuna bakarım bende zaman zaman.İnşallah sizinde yakın zamanda cins ve güzel hayvanlarınız olur ki olmaması içinde bir olumsuzluk göremiyorum ben.Zaten rüyalarınız ve cins konusunda bir önceki mesajda nacizane birşeyler yazdım.Konumuza dönersek evet bıldırcın üretmekte tıpkı tavuk üretmek gibidir aradaki tek fark tavuk 19-21 gün, Bıldırcın 16-18 gün aralığında yumurtadan çıkar.Isı ve nem konusunda bir sıkıntı olmaz hatta kanatlıların %95 oranındakilerinin yumurtasını aynı kuluçka makinasında çıkarabilirsiniz.Örnekse Kaz,Ördek,Hindi,Sülün,Keklik,Tavuskuşu,Bıldırcın v.s. liste uzar gider.Devekuşunun gereksinimleri biraz farklı bildiğim kadarıyla onuda ben denemedim zaten henüz Bıldırcın işi yapmak isteyenlerin ilanlarına bakın dememde ki amaçta buydu zaten anlayacağınız gibi bıldırcın çıkım süresi itibarı ile en erken kuluçkadan çıkan türlerden biridir ve iyi bakıldığı takdirde yumurtadan çıkan bıldırcın 45-55 gün gibi çok kısa bir sürede kendisi ergen ve yumurta verebilecek olgunluğa ulaşır.İşte bu nedenlerden dolayı çoğu insan bıldırcın üretmek için bir hevesle bu işe giriyor ve çoğu çabuk sıkılıp ( Kanımca hayvan sevgisi olmadan sadece ticari bir kaynak olarak görüyorlar) bu uğraştan feragat ediyorlar.Hal böyle oluncada kullanılmamış çok az kullanılmış yığınla kuluçka makinası kıyıda köşede satılmayı bekliyor. Arama şeklini biraz daha değiştirirsek siz el yapımı makinalarada yönelebilirsiniz hem piyasadan uygun olur hemde istediğiniz özellikleri ekletebilirsiniz.

Kuluçka Makinası için : Şu Adrese

Kuluçka bilgisi, Cinsler ve Üreticiler için : Şu Adrese

Bakmanızda fayda olabileceğiniz düşünüyorum.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön