View Single Post
Eski 12-03-2010, 23:19   #1
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Sayın Arnavut,
Kümesimiz 3.5 metre ye 7 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde duvarları tuğla üstü ahşap çatı ve merban ile kaplı çift taraflı olarak yerden 160 da camları olan bir kümestir. Resimlerini ilk fırsatta gönderirim. Birde tavukların resmini gönderirim bakarsınız içlerinde cins olanını. KÜMESİN ZEMİNİNE ALTLIK KOYMAYALIM MI DİYORSUNUZ TALAŞ DAHAMI ETKİLİDİR. Suluk ve yemlik için hangisi daha kullanışlıdır. Yemliğe de ihtiyaç var mı ? Sabah akşam yem verirken çağırıp bizzat kendimiz veriyoruz yemlerini. Semt pazarından da gidişimizde yerdeki sebze artıklarını ücretsiz alıyoruz yemin yanında takviye sebzede alıyorlar.
Sayın Berktuna;

Kümesinizin büyüklüğü kanatlı yetiştirmek için gayet olumlu görünüyor.Resimleri yükleyebildiğiniz zaman tabii ki kğmes ve tavuk cinsleriniz hakkında yorumda bulunabiliriz.Kümesin alt zeminine talaş koymanızı ben temizlik açısından önerdim.Izgara da yapabilirsiniz mümkündür fakat temzilik esnasında çıkarıp tekrar yerine yerleştirmek zemin + ızgara temizliği yapmak zor olabilir.Talaş yaptığınız takdirde talaşı süpürerek yenisini sermeniz daha pratik olacaktır.Ondan ziyade talaş hayvanlarınızın altını kuru tutacak dışkıdan kaynaklanan pis havayı ve ıslanmayı büyük ölçüde elemine edecektir.Kış aylarındaki yararı ise tavuklarınızın direk toprak veya betona basmayarak daha sıcak bir ortamda yaşamalarını sağlayacaktır.Büyük çiftliklerde benim gözlemlediğim yere kalınlığı 5-10 cm. aralığında serilen talaş olmuştur.Anladığım kadarıyla meraklı bir yetiştiricisiniz bende buna istinaden size söz vermemekle birlikte ara ara Burhaniye, Savaştepe, Bandirma taraflarına gelmekteyim.Belki birgün bir çayınızı içer size birkaç cins süs tavuğu civciv veya yarkası getirebilirim Çorbada bizimde tuzumuz olmuş olur...

Saygılar.

Düzenleyen Arnavut : 12-03-2010 saat 23:21 Neden: İsim düzeltimi
Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön