View Single Post
Eski 12-03-2010, 10:32   #4
peaceseller
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2008
Sn. sabah teşekkürler.

Sebzelerin yeri beni de rahatsız ediyor, ama bahçede nereye diksem olmayacak. Kendi sebzemi de yetiştirmek istiyorum. Sonunda akşam bahçede arkadaşımla nasıl yapalım diye düşünürken aklımıza bir fikir geldi, sebzeler için bahçeyi kullanmayacağım. Resimdeki gibi bahçe balkonunun üzerinde 2. katın küçük bir balkonu var, bu küçük balkonun önüne, bahçe balkonunun çatısının üzerine koyacağım büyük saksılara sebzeleri dikeceğim. Böylece bahçenin görselliği bozulmayacak, bahçede daha fazla yer kalacak, sebzeler yukarıda üstü tamamen açık bir şekilde tüm gün kesintisiz güneş alacak,kedi vs. gibi hayvanların sebzelere ulaşması zor olacak. Sadece çatının ne kadar yük taşıyabileceğini incelemem gerekiyor. Mor salkımı balkonun dışına bahçeye krokide bakılınca balkonun sol köşesinden 0,5 m uzağa diktim, büyüdüğünde balkonun çatısına sağa ve sola doğru sardırmak, balkon çatısının kenarlarından aşağı sarkıtmak istiyorum. Ama dediğinizi de göz önüne alayım, arkamızdaki sitede aynı şekilde bir evin balkonunun tam yanında kocaman bir mor salkım var, onlara bir sorayım arı vs. geliyor mu diye. Aloe verayı da içeri alırım olmazsa. İrlanda yosunu ile ilgili ise internette nereye baktıysam tam güneş ya da kısmi gölgede yetiştiği yazılmış, deneyeyim, olmazsa hafif gölge bir alan oluştururum, zaten bu kaya bahçesi bitkileri tohumdan yetişmeye çalışıyor şu anda, başarılı olacaklar mı onu da bilmiyorum.

Eklenen Resimler

peaceseller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön