View Single Post
Eski 12-03-2010, 09:32   #3
sabah
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Baharı bahçeli evde karşılamak çok güzel olacak. Şimdiden keyfini yaşamaya başlamışsınız. Bahçe hazırlıkları yapmak da keyifli, değil mi?

Bahçenizde kocaman, 2 güzel ağacın olması da büyük şans. Dikenlerin eline sağlık.

Ben de sebze bahçesinin balkonun önünde olmasına sıcak bakmıyorum. Sebze bahçeleri her zaman çok bakımlı, seyirlik durmuyor. Oraya seyretmesi zevkli, belki mevsimlik çiçekler dikilebilir.

Tereddüt ettiğim bir nokta da balkonda mor salkım gibi çiçekli sarmaşık olması. Mor salkımın çiçeklerinin özellikle çekip çekmediğini bilmiyorum ama balkonda rahat oturmak ve yemek yiyebilmek için yakınlarda arı vs çekmeyen bitkiler olması daha iyi olur.

Bir de Aloe vera Ankara için bahçede uygun olmayabilir. Alove vera 9a kuşağında dışarda yaşayabiliyor (davesgarden.com/ ). Ankara ise TÜRKİYE BİTKİ SOĞUĞA DAYANIKLILIK HARİTASI na göre 7b'de. Şehir içinde bazı yerler 8a-8b de olabilir. Yani 9'dan uzağız.

İrlanda yosunu gölge ve nemli toprak sever diye hatırlıyorum. Onu kontrol edelim, yanlış da hatırlıyor olabilirim.

İyi günler

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön