Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut
Sayın Berktuna;
Tarım Kredi Kooperatifine giderek doğru bir davranışta bulunmuşsunuz fakat şansınıza orada üretim yapılmıyor demekki.Ben Kocaelinde ikamet ediyorum ve burada neredeyse tüm ilçelerdeki, Tarım Kredi Kooperatiflerinde üretim yapılıyor.Siz sezon girmeden önce gidip sipariş veriyorsunuz ( Ör: 50 Adet Atak yumurtalık civciv) bu kurumlarda civciv satıışı başladığında size geri dönüyorlar.Dediğiniz gibi, Tarım Kredi Kooperatifindeki çalışanlar sizi en doğru yere yönlendireceklerdir.
Kuluçka makinası içinde izlenimleriniz doğru fakat benim size anlatmaya çalıştığım internet üzerinden 2.el makinalara bakmanızdı.Sıfır olarak 1.500 YTL civarında dediğiniz makinanın bir ya da iki kez çıkım alınmış ve kenara atılmış 2.eli 200-400 YTL fiyat aralığında bulunuyor.Bu tarz makinala ilanlarına bakarsanız internette sizin için daha faydalı olacaktır (Bıldırcın üretme sevdasıyla bu işlere girişip daha sonra bırakanlara bakmanızı tavsiye ederim özellikle).
O da olmadı çözümlerimiz bitmiyor tabii ki  En yakın zamanda (Vaktimin el verdiği ölçüde) kuluçka makinasının yapımını A'dan Z'ye anlatacağım bir konu açmayı düşünüyorum.Sayın memet, kendiside kuluçkahane işletmiş ve engin bilgilerini diğer konuda bizimle paylaşmakta bu arkadaşlarımız sayesinde ve forumumuzdaki tüm ilgili arkadaşların sayesindeen iyisini yapacağımıza şüphem yok.Bu sayede sanırım sizinde kuluçka makinası arayışlarınıza çözüm bulabiliriz.
Büyütülecek ya da çekinilecek birşey yok sonuçta az el becerisi az zaman gerisi zaten kendiliğinden olacaktır...
|
Dediğiniz üzere ikinci el ilanlara bakıyorum. Fazla yok ama bakınmaya , araştırmaya devam... inanır mısınız 1 haftadır bilgisayarda tavuklarla ilgili bilgilere bakmaktan öyle olmuşum ki gece rüyamda bile tavukları görüyorum... hemde güzel iyi cinsleri ve bir sürü tavuğu bir arada... Birde bıldırcın üretmek için alanlara bakın dediniz yalnız ben tavuk üreteceğim. İkisi farklı değil mi?