View Single Post
Eski 11-03-2010, 18:37   #287
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Bu tohum ne tohumu, nasıl ekilir?

Arkadaşlar grup üyelerimizden Hhatice hanım bir ara tohum göndermişti. Benzer, biri küçük diğeri büyük iki ayrı tür tohumdan birini palmiye, diğerini ise kış tatlısı (bahar dalı benzeri bir bitki) olarak tanımlamıştı. Ancak ben hangisinin ne olduğunu unuttum. Tohumları da havaların ısınması sonrasında ekmek için kilitli poşet içinde bekletiyordum. Bugün baktığımda büyük olan tohumun poşet içerisinde çimlendiğini gördüm. Çimlenenlerden beş tanesini hemen toprağa ektim, ancak yanlış yapmamak için kalanları ekmedim.

Name:  IMG_4842 1.jpg
Views: 5058
Size:  47.5 KB

Çimlenen tohumlardan beş tanesinin fotoğrafları yukarıda. Uzun, ovalimsi bir tohum. Yaklaşık 1,5 cm boyunda. Bir tarafı düz, diğer tarafı dar U benzeri yarık. Çimlenme düz olan kısımdan gerçekleşmiş.

Şimdi bu çıkan kök mü, sürgün mü karar veremedim. Ben genelde kök oluşumunun önce olduğunu biliyorum. Ama eğer bu kök ise sürgün nereden çıkacak? Ekim sırasında düz olan kısım mı, yarık olan kısım mı alta gelecek?

Ekmediğim çimlenmiş tohumların bozulmaması için gerekirse özelimden yanıt vermesini istiyorum bilen arkadaşların.

Düzenleyen skaraca : 11-03-2010 saat 18:39 Neden: Ek
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön