View Single Post
Eski 11-03-2010, 00:16   #1003
Yücel Özlem
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami sarı; 09-03-2010, 02:47 Mesajı Göster
Selam. Ben aranıza yeni katıldım. Size ilginç gelebilecek bir olay anlatmak istiyorum. Bahçe işlerinde pek iyi olmadığım için verim alamıyordum. Bahçeyi bir sene nadasa bıraktım ve Kasım ayında inek gübresi aldım. Gübre o sene aynı yerde kaldı. Yazın gübre çöktüğünde yaydım. Fakat olduğu yere sadece. Ocak ayında bahçede gezerken gübrenin içinde yüksek otların arasında kuzu mantarı çıkmıştı. hiç şüphe duymadan alıp pişirdim. Ve çocukluğumda yediğim o şahane lezzetli kır mantarlarının tadını buldum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sami sarı; 09-03-2010, 15:30 Mesajı Göster
selam dostlar. bir sorum olacak. yukarıdaki yazımda bahsettiğim gibi bahçeye attığım gübrenin içine mantar tohumları nerden karışmış olabilir. gübreyi inekleri olan bir arkadaşımdan aldım.arkadaş ineklerini kapalı ahırda bakıyor. küçükte bir ağılı var. yani ot ve yem verip bakıyor.gübrelerinide hemen ahır yanındaki bahçeye döküyor. mantar sporu ve tohum karışması imkansız. nasıl oluyorda bu şekilde mantarın yetişecek ortamı hazırlanmış oluyor. bu olay benim için çok ilginç. çünkü bu mantar işinden hiç anlamam. eğer bu konuyu aydınlatabilirseniz benim için mantar yetiştirme kolaylaşır. yani tohum aramadan mantar yetiştirebiliriz. potansiyel var ama kullanamıyorum. bahçe gübre ortam müsait. inşallah sayenizde aydınlanırım.NOT... bu siteyi bulduğum için çok seviniyorum.sağlıcakla kalın.
Sayın Sami Sarı, Şikayetinizi ve Sayın gecenin verdiği cevabı görünce, yazılarınızı da okumak ihtiyacı duydum.

Yukarda alıntıladığım, iki yazı da size ait olmalı. İkisi arasında o kadar belirgin fark var ki, siz de görebilirsiniz. İlkinde, belki de ilk olduğu için, özen göstermişsiniz. Aynı gün yazdığınız ikinci yazıda (bir tek büyük harf yok), hemen boşvermişsiniz.

Burada yazdığınız yazıda, hem kendinize, hem de Sevgili Gece'ye, haksızlık ediyorsunuz. Aslında siz, Gece'ye teşekkür etmlisiniz.

Sevgili Gece, ben de "iyi yazışmanın zorunluluğuna inanan" bir başka "forum kişisi" olarak size teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Düzenleyen Yücel Özlem : 15-03-2010 saat 12:39 Neden: Yazım yanlışı.
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön