View Single Post
Eski 10-03-2010, 20:29   #144
Harun Parlak
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvartarimi Mesajı Göster
*** sn. tekin bey açıklayıcı bilgilerinizi okudum ve çok faydalandım ben bir yıldır aşılı sakız ağacı yetiştirmek için uğraşıyorum
sorum şu:
1- anaç olacak ağaçtan bir kalem alınıp köksüz bir şekilde gerekli ortam oluşturulup iki kalemi birbirine aşılayıp tutturabilirmiyiz
2- bunu yaptığımızda aşılı üstteki kalemden filiz sürmeye başlamışsa bu yolun başarılımı olduğu anlamınamı gelir
3-ortam oluşturduğumuzda beyaz pamukumsu üstteki yerlere kaplaması ne anlama geliyor
4-bu yöntemle bodur meyve ağacı yetiştirmek için dağlarda bol olan meşe palamudu melengiç veya dağ çileklerine kiraz armut şeftali gibi bodur ağaçlar üretebilirmiyiz.
şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim
1. Sorunuzu biraz açarsanız sevinirim. Yanlış anlamadıysam iki köksüz çeliği bir birine aşılamakdan söz ediyorsunuz. Eğer öyle ise mümkün değil. Aynı zamanda da gereksiz yetiştirmek istediğiniz türü direk köklendirin.
2. sorunuz . Kalemin filiz uzatması başarılı olduğu anlamına gelmez. Kalemlerin ve çeliklerin kendi bünyelerinde bulunan son enerji ile filiz verebilirler. Filizler yaz boyu sürmeye devam ederse başarı olmuştur.
Altda kaynama ya da köklenme yoksa kısa bir süre sonra ölecektir.
3 . sorunuzu biraz açarmısınız bu anlatım nerde geçmiş burda ya yanlış anlama var ya da yanlış anlatım var.
Aşılama da tür seçerken aynı familyadan seçilmeli.

Düzenleyen Harun Parlak : 12-03-2010 saat 19:48
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön