Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BERKTUNA
Teşekkürler. Hoş bulduk... Eşimle ben biraz aceleciyizdir.. şu anda 45 tane tavuk 3 tanede horozumuz var. Bu tavukları köy pazarından edremit ve ivrindi den temin ettik. şu anda günde 10 adete yakın yumurta alıyoruz. Bahsettiğiniz tavukları nerden satın alabiliriz. Kuluçka makinasıda satın almak istiyoruz. Tam otomatik olması gerekiyor. Manuel olarak yapacak vakit olmadığı için. 2.5 yaşında oğlum var. Ondan vakit ve fırsat bulduğumuz sürece....
|
Sayın Berktuna;
Siz girişiminizde bulunmuşsunuz zaten tavuk ve horozlarını zaiyat vermeden yetiştirisiniz umarım.Köy yumurtası üretmek istiyorsanız "Köy tavuğu" diye tabir ettiğimiz yerli çoğunluklada kırma ırkı semt ve köy pazarlarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Benim önceki mesajda bahsettiğim yabancı ırk yumurta tavuklarını internette biraz araştırma yaparak bu işi yapan "3 ve ya 5" çiftlikten, Amatör veya profesyonel üretimini yapan yetiştiricilerden bulabilirsiniz. Benim nacizane önerim aradaki fiyat farkını önemsemem diyorsanız internette siteleri bulunan hobi çiftliklerinden edinmeniz. Yerli ırklara gelince ( Atak, Atak-S v.b.) onları da dediğim gibi, Tarım Kredi Kooperatiflerinin çoğu yetiştirmekte oradan temin edebilirsiniz.
Aynı şekilde kuluçka makinası içinde sinbad,çimuka v.s. firmaların internet sitelerine bakabilir fikir alabilirsiniz.Bu konuda da benim nacizane önerim sıfır kuluçka makinası almaktansa, Bir hevesle alınıp çok az kullanılıp daha sonra kenarıya atılan büyük miktarda kuluçka makinası var.Biraz araştırma yaparsanız internette bunlarada ulaşırsınız.
Çocuğunuza Allah uzun ömürler versin, Sizin gibi hayvan ve doğa meraklısı bir ailede yaşadığı için çok şanslı.
Saygılar.