Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Kompostunuzda Em kullanımı ile istediğiniz sıcaklığa ulaşarak sera içi ısıtmanız bence başarılı gözülmemektedir, hatta biliyorsunuz ki Em uygulamaları komposta istenmeyen gaz oluşumları yeterli düzeyde olmadığından karbondioksit oluşumuda sizin çalışmalarınıza bir katkı sağlaması düşünülemez.
|
Sayın MeyveliTepenin yapmak isdedikleri, sera içinde yapmış olduğu kompost çalışmasının arkasındaki gerçek nedenleri, sizinde anlamamanızı kabul etmek güç olsa gerek, sayın doğasever, MeyveliTepe arkadaşımız, herhalde anlamış olmalıki, yapmış olduğu kompostun, enerji kayıpları yönünden ısı enerjisine dönüşen verim kayıplarını, bu ısıyı sera içinde kullanarak bu kayıplarını azaltma düşüncesine gitmiştir.
Burada bir eleştiri değil de kompost yapım konusundaki uygulamaların bir kısır döngüyü vurgulamaktır, MeyveliTepe arkadaşımız şayet sera içi ısıtmada kullanabileceği bir sistem düşünüyorsa organik atıklardan fermantasyonla biogaz üretimi sağlasın hem ıstma, hemde gazı alınan atıkların temiz gübre olarak kullanmasıdır.
Burada ben kimseyi eleştirmek veya kırcı olmayı düşünmemişimdir, sadece onun bu ilerici çalışmalarını motife etmek için kendi kanatimi ortaya koymaya çalıştım, burada art niyet taşımış olsaydım araya sizi sokarmıydım, ama bir türlü anlamıyorum kendimi nasıl ifade etmeliyim sizde böyle düşündükten sonra.
Ama ben geliboludaki bahçemde bol oksijen alıyorum ki, beynim sizlerden daha faklı düşünebiliyorum, sevgi ve saygılar sunarım.