Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
İdeal sıcak kompostun nasıl yapıldığı bu başlığın ilk bir kaç sayfasında çok detaylı bir şekilde anlatılmış. EM ile spraylemek işlemin homojen başlayıp bitmesi, sürenin daha da kısalması açısından çok işe yarıyor. Kompost sırasında sinek, koku vb. bir şey hiç görmedim, ki onlar olsa olsa yanlış yapılan ve çürüyen kompostun belirtileri olabilirler.
Bu yıl sıcak kompostun etinden ve sütünden de yararlanacağım inşallah. Bahçedeki yeni seranın içinde iki kompost kabı, sera için hem ısı hem de karbondioksit sağlayacak. Böylelikle seralarda çoğunlukla görülen fotosentez yavaşlaması problemini sıcak kompost kapları sayesinde baştan yok etmiş olacağım.
|
Sayın MeyveliTepe sıcak kompost uygulamalarında kullanmiş olduğunuz Em'in içeriğindeki mikro organizmalar tarafından oksidasyon bakterilerinin etkilerini bloke ederek çürüme ve kokuşmaya neden olmadan, kompostunuzun fermantasyonunu sağladığının farkında olmalısınız her halde, koku ve sinek
vb. oluşumlar Em'in etkilerinin kontrolünde işlediğinden dolayı bu süreç tamamlanmaktadır.
Kompostunuzda Em kullanımı ile istediğiniz sıcaklığa ulaşarak sera içi ısıtmanız bence başarılı gözülmemektedir, hatta biliyorsunuz ki Em uygulamaları komposta istenmeyen gaz oluşumları yeterli düzeyde olmadığından karbondioksit oluşumuda sizin çalışmalarınıza bir katkı sağlaması düşünülemez.
Benim kanaatim bu yöndedir, siz isterseniz bu konuyu sayın doğaseverede açarak bu bilgileri teyit ettirebilirsiniz, çalışmalarınızda başarılar.