Alıntı:
Aklı selim olup belgelemek dururken iddialara sarılamam, ama benim için iddia olmaktan uzak şeyler benim yazdıklarım çünki içindeyim görüyor ve şahit oluyorum.
|
Şahsınıza münhasır değil ama belgesiz, hatta elle tutulamıyan belgeler olmaksızın, hatta deneyler sonucu tekrarlanabilir veriler elde edemeksizin bazı "veriler" olmaksızın taraf olduğumuz, inandığımız, savunduğumuz şeyler yok mu?
Hepimiz içindeyiz de bazılarımız görüyor ama bazılarımız bazı yazılar gözümüze sokulsa da inanmıyormuyuz?
Kağıt sabırlıdır, istediğinizi yazabilirsiniz üzerine, der almanlar. Dolayısı ile bundan birkaç yıl önce göğe yere sığdırılamıyan, günümüzde " zehir" dediğimiz kimyasallar da böyle olmadı mı?
Elbbeteki günümüzde bir nebatın bir hastalığına ruhsatlı bir ilaç belli bir süre sonra ıspatlanamıyacak şekilde yok olmaktadır. Anck ben onun methabolitlerini tanıyor muyum? neye dönüştü? o dönüştüğü methabolitlerin beşeri kullanımdaki etkileri ne? biliyor muyuz?
Akademik bir AR-GE disiplini çifte kör deneme denen bir sistem içinde çalışır.
O tarla kurşunsuz bu tarlada x y maddesi kullanıldığı için kurşunlu demek dahi bir ön analiz gerektirir.
Beşeri ilaç ruhsatlandırmasının prosedürü, emin olun ki çok iyi bilgim dahilindedir. Hatta piyasaya sürülüp de soradan binbir yan etkilerinden dolayı geri çekilmiş ticari kaygılarla ruhsatlandırılmış yasaklanmış müstahzarların örnekleri ile bezenmiş bir deneyimim var.
B5A öyledir ya da böyledir, belgeler doğrudur veya yalandır dahi demiyorum.
Sadece muhalif olmak için de yazmıyorum.
Sadece gerçek olması için fazlaca iyi olacak deyi de karlamak için dahi yazmıyorum.
Ancak sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer mizali, sorguluyorum.
Cocaine ve cola gibi her derde deva bir ilacın günümüzde gazozlu içecek haline gelmesi sürecini çok iyi takip edip görebilen biri olarak...
içeriği sır gibi saklanıp açıkça neler olduğu neye ne işe yarıyacağını bilemeyip hasbel kader he denedim oldu. Ama iki gün önce pamukçuğu vardı, provado yaptım kısmını maskeleyip, B5A yaptım pamukçuk yok oldu demek de bir şekilde akademik sisteme uyumsuzluk demektir.
bu konuda çok şey daha da yazabilirim ancak mesle byzans a dayandırılıncaya kadar işi kotarmak olunca...
ACABA? mı diye de aklımda soru işaretleri oluşmadığını görmezden gelip, meydanı boşa bırakmak da hoşuma gitmedi.
umarım herşey dediğiniz gibidir.
Ancak benim bir düsturm vardır.
Doğaldır demek hiç bir şeyi kotarmıyor.
Tütün de doğaldır.
Coca yapraklarının extresi de, morphin de, strychin de, aphlatoxinler de, amanthidinler de ...vd..