Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uranus20
Ben ezbere kağıt üzerinden gitmektense önce arazinin durumunu inceledikten sonra çalışmalarımın şekilleneceğini düşünüyorum. Mesela en son bulduğum arazide eğimden ve engebeden dolayı yerinde yaptığımız incelemede vazgeçme safhasına geldim. Engebeli olması tesviye maaliyetini çok fazla arttıracak.
|
Sn. Uranus;
Öncelikle tesbitiniz çok doğru. Araziyi tesbit etmeden ve araziyi kendi koşulları içinde özel olarak değerlendirmeden genel fizibiliteler üzerinden gitmek çok makul değil.
Lakin burda yola çıkarken her yatırım gibi geri ödeme süresi, irr, npv hesaplarını ortalama bir proje için biliyor olmak gerekli. Bu bilgi size neden hayvancılık, enerji, inşaat değilde ormancılığa yatırım yaptığınızı gösterir.
Benim arazi için çalışmalarımı sürdürürken bir taraftanda finansal modeller arıyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uranus20
İlişikte resimlerini gönderiyorum.
Yapılabilirliği konusunda düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
Sizinde bulduğunuz arazinin resimlerini ekleyebilir misiniz?
Selamlar.
|
Ben rüzgar enerjisi sektöründe çalışıyorum ve elektrik mühendisiyim. O yüzden araziyi teknik olarak değerlendirebilmem mümkün değil. Kısıtlı ve test edilmemiş bilgimlede sizleri yanıltmak istemem. Bulduğum net bir arazi yok. Üzerinde düşündüğümüz bir kaç tane arazi var. Onlarıda görmeye İstanbuldaki işlerim nedeniyle henüz gidemedim. Ama iki hafta içerisinde ajandamda var. Gittiğimde resimleri paylaşırım sizlerle.
Burda size ek bir sorum var. Hazine veya orman müdürlüğünden size tahsis edilmiş arazinin ağaç, meyve, orman artığı
vb. tüm çıktılarının kullanım ve karar verme hakkı tamamen sizemi aittir?
Selamlar.