View Single Post
Eski 09-03-2010, 10:20   #1
nergis06
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-08-2008
nergis06 / Bahçe

Merhaba,
2 yıl önce satın aldığımız ancak çalıştığım için bugüne kadar sadece sayılı günlerde ilgilendiğim bahçemizi sizinle paylaşmak istiyorum. Artık emekliyim sağlığım yerinde olduğu sürece daha fazla ilgilenebileceğim yazlık evimin bahçesinin tüm aşamalarını fotoğraflarıyla size anlatmaya çalışacağım. Henüz son haline gelmedi ama bu haline gelmesinden sizlerin katkılarınız yadsınamaz. Katkılarınız için hepinize sonsuz teşekkürler. Bahçenin bundan sonraki aşamalarında öneri ve eleştirilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.(Bu arada bilgisizlikten yapabileceğim yazım hataları için şimdiden özür diliyorum.Öğrenmem gereken daha çok şey olduğunun farkındayım)

Bahçemin alanı arka 60 , ön ve yanlar 30 olmak üzere toplam 90 m2.Önceleri bahçeyi çok küçük buluyordum.Hayalimde o kadar çok şey vardı ki , bu kadar çok hayal buraya nasıl sığacaktı. Ama ilgilenmeye başlayınca hakkıyla değerlendirebilirsem yeterli geleceği kanaatine vardım. Zaten ne zamanım nede tecrübem daha fazlasını kaldıramayacaktı. Bahçeye o kadar çok susamıştım ki aklıma gelen her bitkiyi ekmek istiyordum.İsteklerim bununla kalsa iyi, sabah sporumu yapabileceğim ve çıplak ayakla dolaşabileceğim çim bir alan, hamağımı asabileceğim ve gölgede oturabileceğimiz bir çardak ve küçükte olsa nilüfer yetiştirebileceğim bir havuz. (Hepsi bu kadarcık.:-) ) Önce elime ne geçerse ektim, sonra excel de bir tablo hazırlayıp ektiklerim hakkında değerlendirmeler yaptım.Buradaki verilerin ışığında bundan sonra nelerin olup olmayacağına karar verdim.
Bahçenin ilk hali,

Eklenen Resimler

Düzenleyen nergis06 : 25-11-2010 saat 18:00
nergis06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön