View Single Post
Eski 09-03-2010, 09:01   #30
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Uçurtma çocukluk yıllarımdan beri bir tutkudur bende. Evimizin bir köşesinde mutlaka rüzgarı karşılamaya hazır bir uçurtma vardır. Altıgen, haç veya şeytan uçurtması hepsi güzeldir.

1985 yılında büyük bir uçurtma yapmış ve çocuklarımla beraber Çamlıcaya uçurtmaya gitmiştik. Rüzgar kuvvetli, uçurtmamız çok büyüktü. Bir ara kırnap ipin ucunu elimizden kaçırdık ve elimizi kestiği için de bir daha yakalayamadık. Uçurtma elimizden kaçıp gitti. Peşinden bakakalmıştık. Terazisi ve ipinin uzunluğu (1000 m) ona bir denge getirmiş olacak ki 20 dakikaya yakın uçtu. Göztepenin aşağılarında bir yere düştü.

Uçurtma eski zaman eğlencelerinin en beğendiğim oyunudur. Bilgisayarlar yokken, çocukların misket ve saklambaç ile birlikte en popüler oyunlarıydı. Zamanla misket ve saklambaç galiba demode oldu pek oynanmıyor. Uçurtma ise kaç yaşıma gelirsem geleyim en iyi oyuncağım olmaya devam edecek.


Name:  IMG_2068.jpg
Views: 16555
Size:  41.4 KB


Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön