View Single Post
Eski 09-03-2010, 08:43   #1218
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
sn mvurucu selamlar

Aşılanırsa ne olur bilmiyorum,deneyen olduysa,bizimle paylaşırsa ögrenmiş oluruz,sonucta buldugu netice kendi yöresine ait olacak.Tek sorununuz soguklanma da olmayacagını düşünüyorum,her iki cins de sizin yöreye uygun degil, ****** hiç ürün almayacak degilsiniz ayvalık gemlige göre cok daha geç ürün verir,sorun bu cinslerin bulundugunuz yöreye uzun vadede nasıl tepki verecegi.
Bulundugunuz iklimde ilkbaharın cok kısa sürdüdünü biliyorum,çiçeklenme döneminde ani sıcaklık artışı agacların çiçeklerini,meyve tutumunu nasıl etkileyecek?
Ayvalık cinsi,bırakınız hatayı izmirin güneyi dahi körfez bölgesindeki kaliteyi yakalayamıyor.
Gemlik için durum daha da vahim son yılların modası,bölgeye bakılmaksızın teşvikler veriliyor,şimdiden size cok daha kalın kabuklu,daha az lezzetli,aroması farklı bir zeytin yetiştireceginizi söyleyebilirim,tüccar ****** sizin zeytininizide gelip alacak ama dörte/beşte bir fiyatına,sonrası mı? kendisi halis gemlik diye satacak,millette nerde kaldı o eski zeytinlerin tadı diyecek,zaten dogru dürüst salamura yapmasını da bilmiyoruz,zeytin diye tuz yediriyoruz,hiçdegilde kalitesiyle oynamayalım(sözüm size degil genel)
Bulundugunuz yörede (suriye-hatay) yüzyıllardır kendini kanıtlamış,iklimine
adapte olmuş o kadar kaliteli sofralık,yaglık zeytinler var ki bunları kaybetmememiz lazım

saygılarımla

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön